0 0
0
No products in the cart.

Real Time Clock – DS3231

3.99€

SPECIFIKAT:

 • Chip: DS3231
 • Chip-i i memories: AT24C32 (kapaciteti i memories 32K)
 • Tensioni operativ: 3.3 – 5.5V DC
 • Saktësia e orës: 0~40 gama, saktësia 2ppm, gabimi është rreth 1 minutë;
 • RTC gjeneron sekonda, minuta, orë, ditë, data, muaji dhe koha e vitit.
 • Saktësia e sensorit të temperaturës së çipit: +/- 3ºC
 • IIC bus interface,shpejtësia maksimale e transmetimit të 400KHz
 • Mund të kaskadohet me pajisjen tjetër IIC, 24C32 adresat mund të shkurtohen A0/A1/A2
 • Madhësia: 38mm (gjatësi) x 22mm (gjerësi) x 14mm (lartësi)
 • Pesha: 8g

Skemën e lidhjes dhe kodin e gjeni më poshtë!

Quantity

SKU: MD-5

Categories: Elektronikë, Module

Tags: Real, Clock, Time, DS3231, RTC, AT24C32

4-6
3-8
1-12
2-5Capture-2

Kodi

Bibliotekat të cilat janë të nevojshme për ChronoDot: RTClib.h dhe Wire (Wire vjen me IDE).

Shkarkoni zip-in RTClib, ekstraktone dhe nëse është e nevojshme riemërtone në “RTClib” përpara se të transferoni një kopje në /arduino-1.0.3/libraries/.

Të kesh emrin e saktë është e rëndësishme.

 

// Funksionet e datës dhe orës duke përdorur një RTC DS3231 të lidhur përmes I2C dhe Wire Lib.

#include 
#include "RTClib.h"

RTC_DS1307 RTC;

void setup() {
 // Filloni Serial-lidhjen 
 Serial.begin(9600);
 
 // RTC
 Wire.begin();
 RTC.begin();
 
 // Kontrolloni nëse RTC po funksionon.
 if (! RTC.isrunning()) {
  Serial.println("RTC NUK është duke funksionuar");
 }

 // Kjo pjesë krahason kohën e datës aktuale me kohën e përpilimit. 
 // Nëse është e nevojshme, RTC përditësohet.
 DateTime now = RTC.now();
 DateTime compiled = DateTime(__DATE__, __TIME__);
 if (now.unixtime() < compiled.unixtime()) {
  Serial.println("RTC është më e vjetër se koha e përpilimit! Përditësimi");
  RTC.adjust(DateTime(__DATE__, __TIME__));
 }
 
 Serial.println("Konfigurimi është i plotë.");
}

void loop() {
 // Merr kohën e tanishme
 DateTime now = RTC.now();  
 
 // Shfaq kohën e tanishme
 Serial.print("Koha e tanishme: ");
 Serial.print(now.year(), DEC);
 Serial.print('/');
 Serial.print(now.month(), DEC);
 Serial.print('/');
 Serial.print(now.day(), DEC);
 Serial.print(' ');
 Serial.print(now.hour(), DEC);
 Serial.print(':');
 Serial.print(now.minute(), DEC);
 Serial.print(':');
 Serial.print(now.second(), DEC);
 Serial.println();
 
 delay(10000);
}

0.00

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Submit Your Review

Please login to write review!

Upload photos
You can upload up to 6 photos, each photo maximum size is 2048 kilobytes

Related products